My cooking diary – Tuesday, 23/01/2018

Mein KochtagebuchDienstag, 23.01.2018

Kurz nach 6:00 Uhr war ich in der Küche und ich schaute auf den Essensplan an. Zum Mittagessen gab es Kartoffeln, Blumenkohl mit Soße. Die Kartoffeln wurden etwa 20 Minuten in Salzwasser gekocht. Mini-Blumenkohl und Mini-Romanesco wurden in einem anderen Topf etwa 10 Minuten gekocht. Ich hatte noch etwas Brühe mit Rote-Bete vom Vortag und die Brühe wurde für diese Soße verwendet.

Rote-Bete-Sauce

Zutaten:

200 ml Brühe mit Rote-Bete
130 ml Rama Cremefine zum Kochen 7 % Fett
1 EL geriebener Hartkäse
1 Zwiebel
1 Knoblauchzehe
Saucenbinder, hell
Butter, Salz, Zucker und Pfeffer

Zubereitung:

Etwas Butter in einem Topf bei mittlerer Hitze schmelzen lassen; die geschnittene Zwiebel, Knoblauchzehe hinzugeben und kurz andünsten. Die Brühe mit Rote-Bete, Cremefine, Hartkäse dazugeben und mit Salz, Zucker, Pfeffer würzen. Anschließend nach und nach den Saucenbinder unterrühren.

My cooking diary – Tuesday, 23/01/2018

Shortly after 6:00 am I was in the kitchen and I looked at the meal plan. There were potatoes, cauliflower with sauce for lunch. The potatoes were cooked in salted water for about 20 minutes. Mini cauliflower and mini Romanesco broccoli were cooked in another pot for about 10 minutes. I still had some broth with beetroot from the previous day and the broth was used for this sauce.

Beetroot sauce

Ingredients:

200 ml broth with beetroot
130 ml cream for cooking 7% fat
1 tablespoon grated hard cheese
1 onion
1 clove of garlic
Sauce binder, bright
Butter, salt, sugar and pepper

Preparation:

Melt some butter in a saucepan over medium heat; add the chopped onion, garlic clove and sauté briefly. Add the broth with beetroot, cream for cooking, hard cheese and season with salt, sugar, pepper. Then, gradually sprinkle the sauce binder into the sauce while stirring.

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Have a nice day and enjoy your cooking! 😊

Best greetings from Germany, Hang

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