My cooking diary No.1

Mein Kochtagebuch Nr. 1: eine Stunde in der Küche

Kurz vor 6:00 war ich in der Küche. Das Baguette wurde mit Wasser befeuchtet und im Ofen etwa 8 Minuten gebacken. Das Rührei mit Katenschinken und Pfefferminztee mit Pfefferminzsirup wurden innerhalb dieser Zeit fertig zubereitet. Das Frühstück für meine Tochter wurde zusätzlich mit Gurkensalat und Pfirsich-Maracuja-Quark serviert.

My cooking diary: an hour in the kitchen

Shortly before six o’clock I was in the kitchen.The baguette was moistened with water and baked in the oven for about 8 minutes. The scrambled eggs with diced smoked ham and peppermint tea with peppermint syrup were prepared within this time. Additionally, the breakfast for my daughter was served with cucumber salad and peach-maracuja-quark.

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für Abendessen:

Danach wurden die Soße und Blumenkohl für Lasagne innerhalb 20 Minuten zubereitet und die Lasagne wurde im Backofen bei 180 °C etwa 30 Minuten gebacken.

 for dinner:

Then, the sauce and cauliflower for lasagna were prepared within 20 minutes and the lasagna was baked in the oven at 356 °F for about 30 minutes.

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Lunchbox Nr.24

Zutaten: für 1 Portion

Etwa 150 g Spinat-Ricotta-Tortellini
20 g Pinienkerne
3 EL Olivenöl
2 TL Parmigiano Reggiano
ein paar frische Basilikumblätter
Etwa Salz und eine Prise Zucker

Zubereitung:

Während der Zubereitung des Frühstücks wurden die Tortellini in kochendem Salzwasser etwa 2-3 Minuten gekocht. Pinienkerne wurden auch schon geröstet.

Die Basilikumblätter und die Hälfte der Pinienkerne wurden in einem Mörser grob zerstampft. Das Olivenöl, etwas Salz, eine Prise Zucker wurden hinzugefügt und dann mit Tortellini gut vermischt.

Nachspeise: Wassermelone und Cantaloupe-Melone

Kurz vor 7:00 war alles fertig und ich musste nur die Küche aufräumen. 😊

Lunchbox No.24

Ingredients: for 1 serving

About 150 g spinach ricotta tortellini
20 g pine nuts
3 tablespoons olive oil
2 teaspoons Parmigiano Reggiano
A few fresh basil leaves
Some salt and a pinch of sugar

Preparation:

During the preparation of the breakfast, the tortellini were cooked in boiling salt water for 2-3 minutes. Pine nuts were already roasted.

The basil leaves and half of the pine nuts were roughly crushed in a mortar. The olive oil, some salt, a pinch of sugar were added and then mixed well with tortellini.

Dessert: watermelon and cantaloupe melon

Shortly before 7 o’clock, everything was ready and I had to clean up only the kitchen.

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This is my new project and I’m looking forward to your feedbacks.

Thank you very for visiting and following my blog! 💗

Best greetings 🙂  Hang

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9 Kommentare

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