Brokkolisuppe

Zutaten: für 2 Portionen

210 g Brokkoli

500 ml Wasser

4 TL Gemüsebrühe

3 EL Rama Cremefine oder Sahne

Mehlschwitze, hell

1 Schalotte, 1 Knoblauchzehe, Butter

Schnittlauch, Petersilie, Pfeffer

Zubereitung:

Den Brokkoli in Röschen teilen und waschen. Die fein gehackte Schalotte und Knoblauchzehe mit Butter in einem Topf bei mittlerer Hitze anschwitzen. Brokkoli, Wasser, Gemüsebrühe hinzufügen und für etwa 15 Minuten köcheln lassen. Ein paar Brokkoliröschen zum Garnieren aus dem Topf nehmen. Mit dem Mixstab oder in einem Mixer pürieren. Dann Cremefine, etwas Mehlschwitze unterrühren und mit Salz, Zucker abschmecken. Die Suppe kurz erhitzen und zum Schluss mit dem fein gehackten Schnittlauch, Petersilie und Pfeffer bestreuen.

Hhmmm …. lecker! Sehr einfach, schnell und gesund.  🙂

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Broccoli soup

Ingredients: for 2 servings

210 g broccoli

500 ml water

4 teaspoons vegetable broth (homemade)

3 tablespoons Rama Cremefine or cream for cooking

White roux

1 shallot, 1 garlic clove, butter

Chives, parsley, pepper

Preparation:

Divide the broccoli in florets and wash them. Sauté the finely chopped shallot and garlic with butter in a pot over medium heat. Add broccoli, water, vegetable broth and simmer for about 15 minutes. Take a few of the broccoli florets out and use them for garnish. Puree the soup in a blender. Then add the cream for cooking, some white roux and season with salt, sugar. Heat the soup briefly in a pot and finally, sprinkle with the finely chopped chives, parsley and pepper.

Hmmm …. yummy! Very easy, quick and healthy.

Have fun cooking for your family!  🙂

Hang

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