Bunter Salat

Zutaten: für 2 Portionen

3 Stangen Staudensellerie, 1 Möhre, 1 Tomate, 1/3 Gurke, 1/2 Zwiebel, je 1/3 Stück Paprika (grün, gelb, rot) und 2 EL geröstete Sesam.

für das Salatdressing: 1 Limette, 1 EL Zucker, 1/2 TL Salz, 2 EL Sesamöl und 2 EL Fischsauce.

Zubereitung:

Das Gemüse gründlich waschen und in kleine Stücke schneiden.

Den Limettensaft in eine kleine Schüssel auspressen. Mit Zucker, Salz, Sesamöl, Fischsauce verrühren und mit dem Salat gut untermischen. Zum Schluss mit dem gerösteten Sesam bestreuen.

 

20160805_183649.jpg

 

Colorful Salad

Ingredients: for 2 servings

3 stalks of celery, 1 carrot, 1 tomato, 1/3 cucumber, 1/2 onion, 1/3 each sweet pepper (green, yellow, red) and 2 tablespoons roasted sesame seeds.

for the salad dressing: 1 lime, 1 tablespoon sugar, 1/2 teaspoon salt, 2 tablespoon sesame oil and 2 tablespoons fish sauce.

Preparation:

Wash the vegetables thoroughly and cut into small pieces.

Squeeze out the lime juice in a small bowl. Stir with sugar, salt, sesame oil, fish sauce and mix well with the salad. Finally, sprinkle with the roasted sesame seeds.

 

20160805_184817.jpg

 

Salad trộn thập cẩm

Nguyên liệu: cho 2 phần ăn

3 nhánh cần tây, 1 củ cà rốt, 1 trái cà chua, 1/3 quả dưa leo, 1/2 củ hành tây, 1/3 ớt chuông (xanh, vàng, đỏ) và 2 muỗng canh hạt mè rang.

Nước sốt Salad: 1 quả chanh, 1 muỗng canh đường, 1/2 muỗng cà phê muối, 2 muỗng canh dầu mè rang và 2 muỗng canh nước mắm.

Cách làm:

Rửa rau sạch và cắt thành miếng nhỏ.

Vắt nước cốt chanh trong một chén nhỏ. Khuấy với đường, muối, dầu mè, nước mắm và trộn đều với salad. Sau cùng rắc hạt mè rang lên Salad.

 

20160805_185502

 

20160805_185610.jpg

Have a nice weekend! 🙂

Liebe Grüße, Hang

11 Kommentare

Hinterlasse eine Antwort zu Hang Antwort abbrechen