Spargelsuppe mit Bärlauch

 

für 4 Portionen

Zutaten:

250 g weißer Spargel

10 g Bärlauch

2 Kartoffeln

100 ml Rama Cremefine oder Sahne

2 EL Butter

1-2 EL Soßenbinder hell

Klare Gemüsebrühe

Schnittlauch, fein geschnitten

Pfeffer

Zubereitung:

Den Spargel, Kartoffeln schälen, waschen und in kleine Stücke schneiden. Den Spargel, Spargelschalen, Kartoffeln im Kochtopf mit 1L Wasser aufkochen und bei mittlerer Hitze etwa 20 Minuten garen. Die Spargelschalen entfernen und den Sud mit Spargel, Kartoffeln in den Mixer pürieren.

Spargelsuppe:

Butter in einem Kochtopf schmelzen lassen. Etwa 3/4 Spargelcreme mit Kartoffeln, 3/4 Cremefine oder Sahne hinzufügen und aufkochen. Mit klarer Gemüsebrühe, Salz, einer Prise Zucker abschmecken; evtl. etwas Soßenbinder dazugeben.

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Spargelsuppe mit Bärlauch:

Die Bärlauchblätter waschen und in kleine Stücke schneiden. Mit 1/4 Spargelcreme mit Kartoffeln, 1/4 Cremefine in den Mixer pürieren und in einem kleinen Topf aufkochen. Mit klarer Gemüsebrühe, Salz, einer Prise Zucker abschmecken; evtl. etwas Soßenbinder dazugeben.

Anrichten:

Erst die Spargelsuppe in einen Teller gießen und dann Spargelsuppe mit Bärlauch tropfenweise hinzufügen. Den fein geschnittenen Schnittlauch, Pfeffer beifügen und sofort servieren.

Es schmeckt sehr köstlich!!!

Die Spargelsuppe habe ich schon mal gekocht und wollte die Suppe mit Bärlauch ausprobieren. Die Suppen habe ich separat zubereitet, damit die Spargelsuppe ohne Bärlauch für Kinder geeignet ist.

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Asparagus soup with wild garlic

for 4 servings

Ingredients:

250g white asparagus

10 g wild garlic

2 potatoes

100 ml Rama Cremefine or cream for cooking

2 tablespoons butter

1-2 tablespoons instant thickener for white sauces

Clear vegetable stock powder

Chives, finely chopped

Pepper

Preparation:

Peel, wash and cut the asparagus, potatoes into small pieces. Put them into a pan with 1 litre of water; bring to the boil and simmer for about 20 minutes over medium heat. Remove the asparagus peelings from the water and puree the broth with asparagus, potatoes in a blender.

Asparagus soup:

Melt buter in a pan. Add about ¾ cream of asparagus with potatoes, ¾ cream for cooking and bring to the boil. Season with vegetable stock powder, salt, a pinch of sugar; maybe add some instant thickener.

Asparagus soup with wild garlic

Wash and cut the wild garlic leaves into small pieces. Mix well with 1/4 cream of asparagus with potatoes, 1/4 cream for cooking in a blender and bring to the boil in a small saucepan. Season with vegetable stock powder, salt, a pinch of sugar; maybe add some instant thickener.

To serve:

First pour the asparagus soup into a dish and then drop the asparagus soup with wild garlic on the soup. Add the finely chopped chives, pepper and serve immediately.

It tastes very delicious!!!

I’ve cooked the asparagus soup and now I’d like to try out this soup with wild garlic. I have prepared the soups separate, so that the asparagus soup without wild garlic is also suitable for children.

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